Cosul Meu Contul Meu Inscriere
 
 
Acasa Cum Cumpar Livrare Contact


PENTRU CAINI
 
PENTRU PISICI
 
 
 

De ce se scarpina cainele meu?

Autor:

Multi proprietari sunt ingrijorati cand cainele lor continua sa se scarpine. De ce se intampla acest lucru? Exista o injectie magica ce l-ar putea ajuta?

Am incercat sa clasificam, in linii mari, problemele care pot fi prezente:

1. Alergii

2. Infectii

3. Paraziti

Acest clasament este mult simplificat, dar in cele mai multe cazuri, vom intalni unul din cele 3 ca si cauza primara a scarpinatului. Unii caini mai ghinionisti, au o combinatie intre cele 3 sau chiar toate 3 in acelasi timp.

Tratamentul impotriva parazitilor

Parazitii inca reprezinta o problema. Sunt multe cazuri de infestatie cu purici, in ciuda eforturilor proprietarilor de a deparazita corect si la timp animalul. Unii catei sunt extrem de sensibili la saliva de purice - nu este nevoie sa fie infestati, muscatura unuia singur este suficienta pentru a se scarpina insistent.

Sunt prezente si cazuri de raie sarcoptica (scabie). Raia demodecica este alta parazitoza intalnita frecvent, in special la cainii tineri. Deoarece acesti paraziti nu sunt vizibili cu ochiul liber, recomandam sa apelati la un medic veterinar pentru investigatii amanuntite.

Vestea  buna este ca parazitii pot fi tratati, iar cainele vindecat! Exista o varietate de medicamente care au eficienta crescuta. Scarpinatul poate fi oprit!

Alergiile

Alergiile (sau hipersensibilitatea) sunt destul de frecvente si ele. Acestea se datoreaza unei reactii individuale a cainelui fata de un alergen in particular sau mai multi alergeni simultan.

Alergenii comuni sunt:

* polen (din iarba, flori, pomi)

* mucegai

* acarieni din praful de casa

Exista o lista lunga cu potentiali alergeni. Din ce in ce mai frecventa este reactia alergica la mancare. Stabilirea factorului alergic este destul de dificila, dar avem teste care ne pot ajuta. 

Din pacate, alergiile pot fi doar tratate si nu vindecate. Asta inseamna ca este o lupta continua, iar unele cazuri pot fi mai usor de controlat decat altele. exista o multime de medicamente care fac diferenta, dar in cele mai multe cazuri, necesita un tratament pe termen lung.

Infectiile pielii la caine

Infectiile pielii sunt de regula secundare unei alte cauze (alergie/parazit). Bariera pielii este slabita, iar bacteriile care se afla in mod normal pe piele au tentinta de a se inmultii aberant.

Infectia bacteriana clasica arata ca niste pete distribuite aleator pe piele sau grupat in anumite zone.  Infectia cu fungi deseori face pielea si blana grase. Tratamentul poate include antibiotice orale (in infectii majore, tratamentul poate dura o perioada mai lunga de timp), samponari si unguente/spray-uri.

In problemele dermatologice este nevoie de timp si rambare atat din partea medicului veterinar cat si din partea proprietarului. Este o munca in echipa, din care cel mai fericit este catelul!

 

 Biopet Romania
on Google+


PARTENERI
Acasa  |  Conditii si Termeni de Utilizare  |  Politica de confidentialitate  |  Contact
Copyright© 2012 : Biopet Trading s.r.l., CUI: 14863540, Reg.Com.: J40/8622/2002    Toate marcile inregistrate mentionate reprezinta proprietatea firmelor respective. Webdesign si Hosting : Eurodata Serv
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor: www.anpc.gov.ro